Puramed - FAQ

FAQ

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze producten. Als u het antwoord op uw vraag hierboven niet hebt gevonden, neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier!

Hoeveel maten zijn er beschikbaar voor het dubbelmasker?
Er zijn zes maten, 0 t/m 5, de grootte wordt meestal bepaald door de patiëntencategorie waarin deze wordt gebruikt. Over het algemeen liggen de maskermaten voor kinderen tussen 0 en 3. Voor de verloskamer zijn de maten 4 en 5 het meest gebruikt.

Wat is de levensduur van het dubbelmasker?
Maximaal 5 jaar.

Wat is de garantieperiode voor het dubbelmasker?

I Jaar.

Verkoopt Medicvent maskers voor eenmalig gebruik?
Neen, niet op dit moment.

Bevatten de dubbelmaskers latex?

Nee, al onze maskers zijn latexvrij.

Wat kunt u als gebruiker doen om het geluidsniveau van het dubbelmasker zoveel mogelijk te minimaliseren?
Het is van belang dat het binnenmasker en het buitenmaskers tijdens het gebruik niet tegen elkaar worden gedrukt. Het is belangrijk dat het masker op de juiste manier wordt vastgehouden. Het masker wordt over de neus en de mond van de patiënt geplaatst. Gebruik drie vingertoppen van duim, wijsvinger en middelvinger om het masker LOSJES op de juiste plaats boven neus en mond te houden. De andere vingers moeten worden gebruikt om de kin omhoog te houden om de luchtweg vrij te houden. Elke mogelijke lekkage rond het dubbele masker zal worden geëvacueerd door middel van de dubbele maskerfunctie.

Is het mogelijk om componenten in het dubbele masker te vervangen?
Ja, bepaalde componenten kunnen worden vervangen. Het masker moet echter eerst ter beoordeling naar Medicvent worden gestuurd. Medicvent neemt de verantwoordelijkheid voor eventuele verandering van reserveonderdelen.

Welke flows zijn er nodig bij het gebruik van het dubbelmasker?
De meest gebruikte flow ligt tussen de 27m3 (450 l/min) en de 35 m3 (583 l/min), met uitzondering van het gecombineerde gebruik van het dubbelmasker met het kinmasker waarbij een hoge flow van 35 m3 (583 l/min) moet worden gebruikt.

Hoe vaak moet het elektro chirurgische prefilter worden vervangen?
Na elke behandeling van een patiënt.

Hoe vaak moet het hoofdfilter/ LP-filter (blauw filter) worden vervangen?
Ten minste elke derde maand.

Is uw Medicventsysteem compatibel met alle beschikbare elektro chirurgische pencils op de markt?
Ons systeem is compatibel met alle courante merken op de markt. Medicvent raadt echter aan om een goede elektro chirurgische pen met een grote diameter van de afzuigtip te gebruiken.

Zijn de Medicventcomponenten MRI-compatible?
De Flowmeter, de Ø40x2000mm Evacuatiebuis (art 230005), het dubbelmasker en het koppelhuis bevatten geen magnetische onderdelen zodat ze MRI-veilig moeten zijn. Ze zijn echter niet in het laboratorium getest op MRI-compatibiliteit.

Wat is het bewaaradvies van de slangen?
De slangen moeten bij voorkeur in een donkere omgeving worden bewaard.

Zijn prefilters/ elektro chirurgische filters afzonderlijk verkrijgbaar?
Nee, deze zijn verpakt per 25 stuks.

Hoe sluit ik het dubbelmasker aan op filters en slangen?
Raadpleeg onze handleiding of website voor instructies.

Hoe sluit ik het rookafzuigsysteem aan op de elektro chirurgische pen?
Raadpleeg onze handleiding of website voor instructies.

Wat is de behandelingsaanbeveling voor gebruikte filters?
Gebruikte filters moeten worden verwijderd als Specifiek Ziekenhuis Afval of volgens de ziekenhuisvoorschriften voor afvalverwerking.

Is het mogelijk om 3D-tekeningen van de systemen te krijgen?
Ja, vraag uw accountmanager.

Moeten de motorkleppen in een specifieke richting worden geplaatst?
Nee, ze kunnen worden geplaatst volgens uw eigen vereisten, maar ze moeten toegankelijk
zijn als toekomstig onderhoud vereist is.

Aanbevolen diameter afblaasleiding?
Wij adviseren een diameter van Ø110 mm

Maximale lengte van de afblaasleiding?
De maximale lengte hangt af van de diameter van de afblaasleiding en of er verticale of alleen horizontale leidingen zijn gebruikt. Als er alleen verticale leidingen zijn, is het geen probleem om bij een diameter van Ø110 mm een lengte van max. 50 meter te gebruiken. Als u een langere afblaasleiding nodig heeft, kunt u de diameter verhogen tot Ø160 mm.

Luchtverplaatsing bij een leidingnetwerk van Ø50mm en Ø110mm?
Een flow van 35 m³/u in een leiding van Ø50 mm resulteert in een luchtsnelheid van 1,24 m/s. Een stroming van 35 m³/h in een leiding van Ø110 mm resulteert in een luchtsnelheid van 0,255 m/s.

Brandpreventieve maatregelen leidingnetwerk?
Brandmanchetten worden veelvuldig gebruikt. Er is ook een type rookgasklep beschikbaar die wordt gesloten als er rook wordt gedetecteerd in het leidingnetwerk. Deze is alleen beschikbaar voor de transitieleiding. Het is natuurlijk mogelijk om 24V outerstart voor het systeem te gebruiken en het GBS het systeem te laten afsluiten in geval van brand.

Hoeveel warmte geeft een Medicventsysteem per uur af aan de ruimte?
Volgens opgave van Medicvent Zweden, wordt vrijwel alle warmte, geproduceerd door het systeem, afgevoerd met de afgezogen lucht. De warmte die wordt afgegeven aan de ruimte waar het ventilatorsysteem wordt geplaatst, is <100W/h.